Menu

Hver tiende hollænder mener homoseksuelle skal i fængsel

Ifølge en ny hollandsk undersøgelse mener hver tiende hollænder at homoseksuelle skal i fængsel og tvangsbehandles for deres homoseksualitet.

Det hollandske dagblad De Telegraf skriver i dag at hver tiende hollænder ifølge en ny undersøgelse mener, at hollandske homoseksuelle skal i fængsel og tvangsbehandles for at få bugt med deres homoseksuelle adfærd. Undersøgelsen afslører også at mange hollændere er parate til at fratage de homoseksuelle adgang til demokratiske rettigheder i deres hjemland.

Undersøgelsen er lavet af det hollandske Institutt Hivos som arbejder for at fremme ligestilling og menneskerettigheder i over 30 forskelige lande.

Et andet uafhængigt hollandsk analyseinstitut SPC er tilsvarende nået frem til at 10% af hollænderne har et negativt syn på homoseksuelle i Holland.

Der ser således ikke ud til at være tale om enkelstående undersøgelser, men en generel trend. Dette understøttes af, at homoseksualitet i 2009 var forbudt i 72 lande, mens dette antal i 2010 er steget til 76 lande.

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?