Menu

Sverigedemokrat knivoverfaldt sig selv

Politiefterforskning og retsmedicinsk undersøgelse konkluderer, at Sverigedemokraten David von Arnold Antoni skar et hagekors i sin pande og ikke blev knivoverfaldt.

Fredag aften i sidste uge anmeldte Sverigedemokraten David von Arnold Antoni et groft overfald på sig selv. Ifølge von Arnold selv blev han efter et valgmøde tæt på sin bopæl i Malmø stoppet op af to arabisk talende, maskerede gerningsmændfredag aften i sidste uge.

Von Arnold påstod at gerningsmændende tvang ham op i hans lejlighed, hvor i omkring 20 minutter blev udsat for grov mishandling og fik skåret et hagekors midt i panden. Gerrningsmændende stjal i forbindelse med overfaldet hans bærbare computer og et mindre pengebeløb. Der var ingen vidner til overfaldet.

Malmø politi oplyser her til aften via flere svenske medier at de efter massiv efterforskning er nået frem til, at overfaldet er opfundet af David von Arnold Antoni selv. Den retsmedicinske undersøgelse af snitsår i David von Arnold Antonis ansigt har endvidere udpeget David von Arnold Antoni til at være den person, som har stået for at skære et hagekors i sin egen pande. Han nu vil blive efterforsket for at have indgivet en falsk anmeldelse af vold.

Overfaldet fik i sidste uge stor mediebevågenhed midt i den svenske valgkamp.

Sverigedemokraternes ledelse gav muslimer og aktivister fra venstrefløjen skylden for overfaldet. Overfaldet blev også hurtigt brugt af Sverigedemokraterne som skyts mod venstrefløjen her i slutspurten af den svenske valgkamp.

Netavisen P77 kunne i sidste uge i forbindelse med vores dækning af sagen oplyse, at David von Arnold Antoni også havde anmeldt et knivoverfald tilbage i marts måned 2010.

Overfaldet i marts 2010 skete også efter et politisk arrangement, og heller ikke her var der nogen vidner. Overfaldet blev aldrig opklaret, og de formodede gerrningsmænd blev aldrig fundet. Den gang som nu rettede Sverigedemokraterne anklage mod aktivister fra venstrefløjen og muslimske unge.

Mere om sagen:

"– Där är vissa tvivel på sanningshalten i det han säger. Rättsläkaren har gjort en bedömning av skadorna och jämfört det med den berättelse han själv har uppgett. Det finns tvivel på skadornas uppkomst, säger Magnus Andersson, chef för kriminalroteln vid Malmöpolisen."

Lyt til radiospot fra Sveriges Radio.

Last modified onMonday, 18 October 2010 15:42

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?